AHMET BARLAK MUHASEBE FORUMU

Orjinalini görmek için tıklayınız: Suriyeli İşçi İstihdam Edene Teşvik
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Ahmet Durmuş
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
ahmetdurmuss@hotmail.com



Suriyeli İşçi İstihdam Edene Teşvik Hakkında Kayıtlı İstihdama Geçiş Programı
Program sadece Suriyeli işçileri değil kaçak olarak çalıştırılan veya yeni işe alınacak olan Türk vatandaşlarını da kapsamaktadır. Bu bir AB projesidir ve program kapsamında verilen teşvik miktarının tamamı Avrupa Birliği üye ülkelerinden karşılanmaktadır.

Programın Amacı?
Suriye’de meydana gelen iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeliler ve Türk işçilerin daha iyi koşullarda çalışması, işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması ve kayıtlı istihdamın artırılması.

Kimler yararlanabilir?
İstanbul, Adana, Bursa, Hatay, Konya illerimizden birinde kayıtlı bir işyeriniz varsa ya da bu illerde yeni bir işyeri açacaksanız;

İşveren, ilave istihdam edeceği Suriyeli işçi ve yanında halen çalıştırmakta olduğu ya da işe alacağı Türk işçi için destek ödemesi alabilecekler.Çalıştıracağı Suriyeli sayısı kadar Türk işçi için başvuru yapabilir. Üst sınır10 Suriyeli ve 10 Türk vatandaşı olarak belirlenmiştir.

Ne Kadar Destek alacaksınız?
Program kapsamında desteğe hak kazanmanız halinde, belirlenen koşullara uymak ve kişi sayısını aşmamak kaydı ile çalıştıracağınız her bir Suriyeli ve Türk işçi için aylık sigorta prim bedeline karşılık 950 TL ödeme alacaksınız. Ayrıca Suriyeli işçileriniz için yapacağınız çalışma izni masrafları da (372,20 TL) program dahilinde karşılanacaktır.

Yararlanma Süresi ne Kadardır?
Program kapsamında en fazla 6 aya kadar destek ödemesi alabileceksiniz. Destekten faydalanabilmeniz için istihdam ettiğiniz kişileri kesintisiz çalıştırmanız ve primlerini ödemeniz gerekmektedir.

Toplam Kaç Kişi Yararlanacak?
İstanbul, Adana, Bursa, Hatay ve Konya illerinde işverenlerin istihdam edeceği toplam 1100 Suriyeli ve 1100 Türk işçi yararlanacaklar.



Destek Ödemelerini Ne Zaman Alacaksınız?
Program kapsamında istihdam ettiğiniz kişilerin sigorta primini

ödediğiniz tarihten itibaren 45 gün sonra destek ödemeleriniz yatırılacaktır.

Destek hangi Durumlarda Kesilecek?
SGK’ya borcunuzun olması durumunda ilk ay hak ettiğiniz destek ödemesi borcunuza mahsup edilecektir. Eğer ikinci ayın sonunda da hala SGK’ya borcunuz varsa hak ettiğiniz destek miktarı yine borcunuza mahsup edilecek olup programdan yararlanma hakkınız sona erecektir.

Başvurular Ne zaman Başlıyor?
Program ön kayıt süreci 26/03/2019 tarihinde başlayacak. Bu tarihten itibaren https://uyg.sgk.gov.tr/KigepBasvuru/index.jsf adresinden ön kayıt başvurunuzu yapabilirsiniz.

İletişim
Istanbul: 0212 852 89 53

Adana: 0322 363 02 62

Bursa: 0224 600 10 00 /11 27

Hatay: 0326 227 62 34/12 19

Konya: 0332 322 27 60 /50 29

Kaynak: Türkiye Mülteciler Derneği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

16.09.2019

Kaynak: http://www.MuhasebeTR.com
(Bu makale kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak gösterilse dahi, makale aktif link verilerek yayınlanabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.)