YENİ TTKya Göre kurulmuş Anonim ve limited şirket sözleşmeleri

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Bu konuyu Sosyal Medyada Paylaşabilirsiniz: Facebook Twitter
YENİ TTKya Göre kurulmuş Anonim ve limited şirket sözleşmeleri
02.05.2015, 11:11,
#1
YENİ TTKya Göre kurulmuş Anonim ve limited şirket sözleşmeleri
TEK KİŞİLİK ANONİM ŞİRKET ANA SÖZLEŞMESİ 

İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğünden
Sicil Numarası : 827635
Ticaret Unvanı ROFA TEMİZ VE
YENİLENEBİLİR ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ
Ticari İkametgahı : İstanbul Bakırköy Yeşilköy İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Al Blok N.272 Kat:7
Ticari Merkezi ile sicil numarası ve unvanı yukarıda yazılı ve 24.07.2012 tarihinden beri kurulmuş olan anonim şirketin Bakırköy 33.noterliğinden
20.07.2012 tarih ve 44219 sayı ile onaylı esas mukavelesinin tescil ve ilanı istenmiş olmakla, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak ve
müdürlüğümüzdeki vesikalara dayanılarak 24.07.2012 tarihinde tescil edildiği ilan olunur.



Rofa Temiz Ve Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi Ana Sözleşmesi
Kuruluş:
Madde 1
Aşağıda adları, soyadları, yerleşim yerleri ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir anonim şirket kurulmuştur.
Sıra no 1
Kurucunun Adı ve Soyadı Osman Karadeniz
Yerleşim Yeri Başakşehir Mah. Anafartalar Cad. 2T/20 Başakşehir/İstanbul ,
Uyruğu T.C.
T.C. Kimlik No 56992394030
Şirketin Unvanı:
Madde 2-
Şirke tin unvanı "Rofa Temiz ve Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi"dir.
Amaç Ve Konu
Madde 3-
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır:

1. Elektrik enerjisi üretmek amacıyla her türlü tesisi kurmak işletmeye almak, devralma, kiralamak, kiraya vermek.
2. Üretilen elektrik enerjisi ve/veya kapasiteyi totan satış lisansı sahibi tüzel kişilere, perakende lisansı sahibi tüzel kişilere ve serbest tüketicilere ikili anlaşmalar yoluyla satmak.
3. Kontrol oluşturmaksızın kurulmuş ve va kurulacak dağıtım şirketleri ile iştirak ilişkisine girmek.
4. Rüzgar, Hidroelektrik, Jeotermal ve Güneşle faaliyet gösteren yenilenebilir enerji sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak projelendirilmesi ve imalatının ithalat ve ihracatını yapmak.
5- Elektrik ve ısı santralleri için kömür hazırlama, Filtre ve desülfırizason sistem ve ünitelerinin imalatını, iç ve dış ticaretini yapmak.
6- Elektrik ve ısı üretimine ilişkin buhar tribünleri, gaz tribünleri, buhar kazanları, motorlar, jeneratörler, doğal gaz veya fuel- oil ve kömürle çalışan elektrik-ısı santralleri, enerji enstrümanları, filtreler, ısı geri kazanım ünitelerinin imalatını, iç ve dış ticaretin yapmak.
7- Her türlü biyolojik ve kimyasal arıtma tesislerinin, atıkların geri kazanım ünitelerinin projelendirilmesi.
8- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan gerekli lisans alınarak enerji kaynaklarının üretim tesislerinde elektrik enerjisine dönüştürülmesi için üretim tesisi kurulması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitenin müşterilere satışını yapmak.
9- Yer altı ve yer üstü maden ve tabii kaynakların mevcut kanunlara uygun olarak çıkartılması, işletilmesi, satın alınması ve kiraya verilmesi.
10- Maden arama ruhsatnamesi almak maden aramak, işletme hakkı talep etmek, işletme ruhsatnamesi ve işletme imtiyazı olmak, devri kabil maden haklarını devir almak.
11- İlgili mevzuata riayet etmek koşulu ile her türlü maden, mermer, taş, kireç kil kömür ocakları işletmeciliği yapmak.
12- İlgili mevzuata riayet etmek koşu u ile şirket endüstriyel ham maddeleri, kil grupları, kölen, diaomit, feldispot, kuars ve kuarsitler, talk, profılit, boroks, kalsit ve maden kapsamına giren tüm ürünlerin aranması, çıkartılması, işlemi esi, alımı satımı, ithalat ve ihracatını gerçekleştirmek.
13- Kok kömürü, mangal kömürü, linyit kömürü alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak
14- Maden işletmeleri ve maden sanayi tesisleri kurmak.
15- Madencilik ile ilgili makine, yedek parça, teçhizat ve tesisatın üretimi, alımı, satımı, pazarlaması ithalat ve ihracatını yapmak.
16- Maden cevherini satın almak, işletmek, zenginleştirmek, maden cevherinden mamul ve yarı mamul maddeler imal etmek, ham, yarı mamul ve mamul maden cevherinin üretimi, alımı, satımı, pazarlaması ithalat ve ihracatını yapmak.
17- Petrol aramak ve tüm faaliyetleri ile ilgili tesisler kurmak ve işletmek.
18- Her türlü bilgisayar donanımı içine işlenmiş yazılımları, işletim sistemi yazılımlarının, uygulama yazılımlarının, veritabanı,: verimlilik artıran yazılımların, multi medya (çoklu ortam) yazılım ürünü ve benzeri sair her türlü yazılımın üretimi, geliştirilmesi, işlenmesi, çoğaltılması, her türlü fiziki ve elektronik ortamda yayılması.
19- Gerek üretilen, geliştirilen gerekse kullanma lisansı alınıp
satılan, gerekse ithal ihraç edilen, pazarlanan, yazılımları öğretmek veya kullanıcı ve bilgisayar personelinin eğitimi konusunda her türlü teknik destek, eğitimi teknik servis faaliyetleri gibi yazılım ve donanım için satış öncesi ve sonrası her türlü hizmeti yapmak, yürütmek.
20- Her türlü bilgisayar yazılım ürünleri, bilgisayar, bilişim, iletişim, elektronik iletişim ortamı, internet, çoklu ortam (multi medya) ürünleri alanlarında, mühendislik, mimarlık müşavirlik, etüt, proje, fizibilite çalışmaları yapmak ; her türlü destek, tamir, servis montaj hizmetlerini yürütmek, gerektiğinde bunlarla ilgili teknik servis kurmak, sistem çözümleme, bilgisayar teknolojisini geliştirme hizmetleri üretmek, pazarlamasını yapmak; aynı hizmetleri internet üzerinde de vermek, satmak, pazarlamasını yapmak.
21- Gerekli yasal prosedürler yerine getirildikten sonra, internet Servis Sağlayıcısı bir firma olarak faaliyet göstermek, internet son kullanıcısına internet servis sağlama hizmeti sunmak, satmak, fatura kesmek veya internet Hosting hizmeti sağlayıcısı olarak müşterilerine bu hizmeti sunmak, satmak, fatura kesmek, veya internet üzerinden elektronik hizmet yapmak, elektronik ticaret hizmetlerini son kullanıcılara sunmak.
22- Her türlü analog ve digital donanım ürünlerin, bilgisayar (donanım), bilgisayar yan ürünü, yan donanım birimleri her türlü bilişim ve otomasyon sistemleri, her türlü ev, büro, işyeri iletişim donanım ve malzemeleri, her türlü elektronik araç-gereç ile bunların yedek parçalarının, her türlü bilgisayar tüketim ve sarf malzemelerinin, her türlü endüstriyel elektronik ve bilgisayar cihaz ve aletleri ile laboratuar malzemelerinin ve bunlara ait yedek parça ve aksesuar ve sarf malzemelerinin, endüstriyel ve tıbbi laboratuarlarda kullanılan her türlü analitik cihazlar, ölçü, ayar ve kontrol alet ve cihazlarının, her türlü işyerinde kullanılan bilgisayarlı veya bilgisayarsız elektronik donanım ürününün, yan ürününün, sarf malzemesinin imali, ihraç ve ithali, alım-satımı, pazarlanması faaliyeti yapmak.
23- Bilişim hizmetlerini sağlamak için gerekli olabilecek her türlü donanımın alımı, satımı, ithali, ihracatı, dağıtımını yapmak.
24- Her çeşit cep ve mobil telefonları, telefon santralleri, telsiz haberleşme cihazları ve bunların yedek parça ve aksesuarlarının alımı, satımı, mamul, bakım ve onarımını, ithalatını, ihracatını ve iç ticaretini, pazarlamasını, bayiliğini, distribütörlüğünü ve mümessilliğini yapmak.
25- Faaliyetleri ile ilgili yurt ve dışında paket, zarf ve kargo taşımacılığı yapmak; araçlı, araçsız kurye hizmeti vermek.
26- Şirket başlıca bakliyat türü olan kırmızı ve yeşil mercimek, her türlü kuru fasulye, nohut ve nohuttan mamul leblebi, pirinç, bulgur ürünlerinin alımı, satımı,
ithalatı, ihracatı, pazarlaması ve dağıtımını yapmak.
27- Her türlü bakliyat, hububat ve her türlü tarım ürünlerinin, alımı, satımı, ithalatı, ihracatı, pazarlaması ve dağıtımını yapmak.
28- Her nevi kuru ve yaş soğan, patates, sarımsak ürünlerinin ithalatı ve ihracatını yapmak.
29- Her türlü zirai ve ticari amaçlarla kullanılan organik ve in organik kimyasal maddelerin alım satım, ithalat ihracat, komisyonunu, dağıtım ve pazarlamasını yapmak.
30- Suni gübre imali, alımı, satımı, toptan ve perakende pazarlama, dağıtımını yapmak.
31- Seralar kurmak bu seralarda meyve, sebze, çiçek ve her türlü süs bitkileri yetiştirmek.
32- Her nevi tarım ve iş makinelerinin alım-satım, ithalat ve ihracatını yapmak.
33- Her nevi tarım ve iş makineleri, traktör, biçer döver ve ekipmanlarına ait mekanik, elektronik ve elektro mekanik cinsten yedek parçaların alım- satım, ithalat ve ihracatını yapmak.
34- Faaliyet konuları ile ilgili olarak, acenteler, mümessillikler, şubeler açmak ve pazarlamacılık faaliyetinde bulunmak. Faaliyet konuları ile ilgili olarak yurtiçi ve yurtdışında makine ve ekipman kiralamak satın almak ve satmak Faaliyet konuları ile ilgili olarak tesisleri kiralamak, satın almak, satmak ve işletmek. Faaliyet konuları ile ilgili olarak her türlü menkul ve gayrimenkul mal ve araç edinmek, bunları işletmek, satın almak, satmak, ipotek almak ve vermek, gayrimenkule müteallik, tevhit, ifraz, terk, irtifak hakkı tesisi ve benzeri tüm işlemleri yapmak. Şirketin leh ve aleyhine ayni haklar tesis etmek.
35- Kendi ihtiyacı için para temini amacıyla yerli veya yabancı şirket ve bankalardan uzun, orta ve kısa vadeli krediler almak, müşterek borçlu ve müteselsil kefil olmak veya yalnızca kefil olmak yurt içinden yurtdışından her türlü krediler, emval kefalet kredileri, senet üzerine avans kredilerinin alınması aracılık yapmak kaydı ile kullanılması;
36- Faaliyet konuları ile ilgili olarak yerli veya yabancı şirketler ile anlaşmalar yapıp, yurtiçi ve yurtdışında ihalelere girmek ve taahhütte bulunmak, kurucu olarak katıldığı ve iştirak ettiği mevcut veya kurulacak şirketlerin idare ve teknik organizasyonlarını sağlamak. Faaliyet konusu ile ilgili yurtiçinde ve yurtdışında yerli ve yabancı şahıs şirketleri, sermaye şirketleri, adi şirket ve gerçek kişilerle yabancı sermayeli şirketler, adi ortaklıklar ve iş ortaklıkları kurmak, kurulmuş ortaklıklara katılmak.
Şirketin Merkezi
Merkez:
Madde 4:
"Şirketin merkezi İstanbul'dadır. Adresi İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Al Blok No:272 Kat:7 Yeşilköy Bakırköy/İstanbul'dir. Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan
ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır. Şirket, yurt içinde ve yurt dışında şubeler, temsilcilikler, irtibat büroları açabilir.
Şirketin Süresi;
Madde 5-
Sirket'in kesin kuruluş tarihi tescil tarihidir. Şirket, süresiz olarak kurulmuştur. Ana sözleşme değiştirilmek suretiyle bu süre kısaltılabilir.
Sermaye Ve Hisse Senetlerinin Nevi:
Madde 6-
Şirketin sermayesi 100 000,00 (Yüzbin) Türk Lirası değerindedir. Bu sermaye, her biri 100,00 (Yüz) Türk Llirası değerinde 1000 (Bin) paya ayrılmıştır.
Bundan 1000 paya karşılık 100.000,00 Türk Lirası, Osman Karadeniz
tarafından tamamı taahhüt edilmiş ve nakden taahhüt edilen payların itibari değerlerinin 1/4 ü şirketin tescilinden önce ödenmiş olup, geri kalan 3/4ü ise yönetim kurulunun alacağı kararlara göre şirketin tescilini izleyen yirmidört ay içinde ödenecektir. 
Bu husustaki ilanlar ana sözleşmenin ilan maddesi uyarınca yapılır.
Yönetim Kurulu Ve Süresi:
Madde 7
Şirketin işleri ile idaresi genel kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu Hükümleri çerçevesinde seçilecek 1 (bir) üyeden oluşan yönetim kurulu tarafından yürütülür.
İlk Yönetim Kurulu Üyesi olarak:
Osman Karadeniz
seçilmiştir. Yönetim kurulu üyeleri en çok 3 yıl için seçilebilirler. İlk yönetim kurulu üyeleri (3) yıl için seçilmişlerdir. Görev süresi sona eren yönetim kurulu üyeleri yeniden seçilebilirler.
Yönetim Kurulu üyeliğinin herhangi bir nedenle boşalması halinde Yönetim Kurulu ortaklar arasından Türk Ticaret Kanunu'nda belirtilen kanuni şartları haiz bir kimseyi geçici olarak bu yere üye seçer ve ilk Genel Kurul'un onayına sunar. Böylece seçilen üye eski üyenin süresini tamamlar.
Tüzel kişi ortakları temsilen Yönetim Kurulu'na seçilenlerin temsil ettiği tüzel kişi ile ilişkilerinin kesildiğini Şirket'e bildirmesi halinde veya tüzel kişinin yazılı istemi üzerine Yönetim Kurulu üyelik sıfatları düşer. Bu takdirde, Yönetim Kurulu ayni tüzel kişinin aday göstereceği ve kanuni şartları haiz bir kimseyi geçici üye olarak seçer.
Şirketin Temsili Ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Görev Dağılımı:
Madde 8-
Şirketin yönetimi ve dışarıya karşı temsili yönetim kuruluna aittir. Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için, bunların Şirketin unvanı altına konmuş ve Şirketi ilzama yetkili 56992394030 T.C. Kimlik Nolu Osman Karadeniz adlı kişinin imzasını taşıması gereklidir.
Genel Kurul:
Madde 9-
Genel Kurullar, olağan ve olağanüstü toplanırlar. Olağan genel kurul, şirketin hesap devresi sonundan itibaren 3 ay içinde ve senede en az bir defa; olağanüstü genel kurullar ise, Şirket işlerinin gerektirdiği hallerde ve zamanlarda toplanır.
Genel kurul toplantılarında, her pay sahibinin oy hakkı, sahip olduğu payların itibari değerleri toplamının, şirket sermayesinin itibari değerinin toplamına oranlanmasıyla hesaplanır. Pay sahibi genel kurul toplantılarına kendisi katılabileceği gibi pay sahibi olan veya olmayan bir temsilci de yollayabilir.
Şirket genel kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanununun 409.maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel kurul toplantıları ve bu toplantılardaki karar nisabı, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabidir.
Genel kurul, şirketin 'merkez adresinde veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde toplanır.
İlan:
Madde 10-
Şirkete ait ilanlar, Türk Ticaret Kanununun 35 inci maddesinin dördüncü fıkrası hükmü saklı kalmak kaydıyla şirket merkezinin bulunduğu yerde çıkan bir gazete ile en az onbeş gün önce yapılır. Mahallinde gazete yayınlanmadığı taktirde ilan en yakın yerdeki gazete ile yapılır.
Genel kurulun toplantıya çağırılmasına ait ilanlar Türk Ticaret Kanununun 414 maddesi hükmü gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az iki hafta önce yapılması zorunludur.
Hesap Dönemi:
Madde 11-
Şirket hesap yılı Ocak ayının birinci gününden başlar ve Aralık- ayının sonuncu günü sona erer. Fakat birinci hesap yılı Şirketin kesin olarak kurulduğu tarihten itibaren başlar ve o senenin aralık ayının sonuncu günü sona erer.
Karın Tespiti Ve Dağıtımı:
Madde 12-
Şirketin net dönem karı yapılmış herçeşit masrafların çıkarılmasından sonra kalan miktardır. Net dönem kârından her yıl %5 genel kanuni yedek akçe ayrılır; kalan miktarın %5'i pay

sahiplerine kar payı olarak dağıtılır. Kar payı, pay sahibinin esas sermaye payı için şirkete yaptığı ödemelerle orantılı olarak hesaplanır.
Net dönem karının geri kalan kısmı, genel kurulun tespit edeceği şekil ve surette dağıtılır. Pay sahiplerine yüzde beş oranında kar payı ödendikten sonra kardan pay alacak kişilere dağıtılacak toplam tutarın yüzde onu genel kanuni yedek akçeye eklenir.
Yedek Akçe:
Madde 13-
Şirket tarafından ayrılan ihtiyat akçeleri hakkında Türk Ticaret Kanununun 519 ila 523. maddeleri hükümleri uygulanır.
Kanuni Hükümler;
Madde 14-
Bu esas sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanunu hükümleri uygulanır.
Kurucular 
Kurucunun Adı ve Soyadı İmza
Osman Karadeniz imza

 
02.05.2015, 11:12,
#2
RE: YENİ TTKya Göre kurulmuş Anonim ve limited şirket sözleşmeleri
LİMİTED ŞİRKET ANA SÖZLEŞMESİ 


İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğünden
Sicil Numarası: 826050
Ticaret Unvanı ARMEKS ELEKTRİK İNŞAAT SANAYİ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Ticari İkametgahı: İstanbul Bağcılar Mahmutbey Malı. İstoç 4 Ada N.29
Ticari Merkezi ile sicil numarası ve unvanı yukarıda yazılı ve 9.7.2012 tarihinden beri kurulmuş olan limited şirketin Bakırköy 1. Noterliğince 6.7.2012 tarih 15515 sayı ile düzenlenen esas mukavelesinin tescil ve ilanı istenmiş, aynı noterliğin 6.7.2012 tarih 15519 sayı ile onaylı imza beyannamesi memuriyetimize verilmiş olmakla, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak ve
müdürlüğümüzdeki vesikalara dayanılarak 9.7.2012 tarihinde tescil edildiği ilan olunur.
Armeks Elektrik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sözleşmesi
Kuruluş: Madde 1-
Aşağıdaki adları, soyadları, yerleşim yeri ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir Limited Şirket kurulmuştur. 

Sıra No: 1-
Kurucunun Adı ve Soyadı: Mehmetarif Seydagil
Yerleşim Yeri: Anadolu Mahallesi Gaziosmanpaşa T.C. Cad.No: 14D.
15Arnavutköy/İstanbul Uyruğu: T.C.
T.C. Kimlik No: 36953008824

Sıra No: 2-
Kurucunun Adı ve Soyadı: Mehdi Kardoğan
Yerleşim Yeri: Başak Mah. Yunus Emre Cad. 5. Etap 1. Kısım Aşiyan Sitesi C-9 Blok No: 37 G D. 39 Başakşehir/İst. Uyruğu: T.C.
T.C. Kimlik No: 29275257650
Unvan: Madde 2-
Şirketin unvanı " Armeks Elektrik İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi"dir.
Amaç Ve Konu: Madde 3-
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır.
Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak.Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek.
Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi kurum Bakanlıklar, bakanlıklara bağlı hastaneler, belediyeler, özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işleri, malzeme; hizmet ve personel temini işlerinin ihalelerine girmek taahhüt etmek, ve işleri yapmak.
Her türlü mimarlık hizmetleri vermek, şehir ve imar planları hazırlamak, uygulamalarını yapmak.
Her türlü mühendislik hizmetleri vermek, proje ve uygulamalarını yapmak.
Her türlü bina, büro, tesis ve yapılar ile peyzaj mimarisi ve çevre düzenlemesi alanında mimarlık, mühendislik, teknik müşavirlik hizmetleri olarak plan, proje, teknik hesaplar, danışmanlık, etüd, araştırma, tasarım, fizibiliteler yapmak, bununla ilgili hizmet grupları oluşturmak.
Her türlü inşaat malzemeleri, hırdavat alımı satımı üretimi ithalat ve ihracatını yapmak.
Yer üstü ve yer altı maden ocaklarının işletilmesi ürünlerinin alımı sabimi ithalatı ve ihracatını yapmak.
Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, üretmek, ithalat ve ihracatını yapmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek. İnsanların beslemesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması
konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek.
Her türlü canlı hayvan ve tarım ürünleri yetiştiriciliği, alım satımı ithalatı ihracatı. Her türlü et ve et ürünleri alım satımı ithalat ve ihracatı ile entegre et tesisleri kurulması işlerini yapabilir. Hayvansal yemlerin alımı, satımı, ihracatı ve ithalatı yapmak. Bilumum yaş ve kuru sebzeler, meyveler ve narenciye ürünleri yurt içinde ve yurt dışında kalitelerine göre ayrılması, paketlenmesi, ambalajlanmasını yapmak ambalajlanması ve muhafazası ile ilgili tesisler kurmak, kurulacak bu tesisleri işletmek ve kiraya vermek veya bu işleri fason yaptırmak ve bu amaçla kurulan tesisleri satın almak Şirket yurt içinde ve yurt dışında gıda ve yemekle ilgili her türlü üretim alım satım yapmak sıcak yemek için tesisler kurmak işletmek, resmi ve gayri resmi devlet daireleri ile özel ve tüzel kişilerle askeriye katma bütçeli devlet daireleri ile bakanlıklar, bakanlıklara bağlı hastaneler ve tüm kurum ve kuruluşların ihalelerine katılmak
cihazların alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak, Haberleşme hizmetlerini sağlamak için gerekli olabilecek her türlü donanımın, cep ve mobil telefonları, telefon santralleri, telsiz haberleşme cihazları ve bunların yedek parça ve aksesuarlarının alımı, satımı, mamul, bakım ve onarımını, ithalatını, ihracatını ve iç ticaretini, pazarlamasını,bayiliğini,distribütörlüğünü ve mümessilliğini yapmak.
Her türlü oto ve bunlara ait yedek parçaları, teçhizat ve ekipmanlarının alım satımı, ithalatı ihracatı kamu ve özel sektör ihalelerine katılmak, işi almak, yapmak ya da başkalarına devretmek.
Her türlü sanayi ve iş makineleri, cihazları ile bunlara ait yedek parçaları, teçhizat ve
ekipmanlarının alımını, satımını, pazarlamasını, tamir ve montaj servisini kurmak ve işletmek, devretmek, devralmak, ithalatını, ihracatını ve dahili ticaretini yapmak.
Sanayide kullanılan alüminyum, ahşap, pvc işleme makineleri, kesici ve delici makinelerin imalatını alımını, satımını, tamir ve montaj servisini kurmak, işletmek, devretmek, devralmak, ithalatını, ihracatını ve dahili ticaretini yapmak.
Hidrolik makineler, hidrolik sistemler, hidrolik güç üniteleri, hidrolik silindirleri, pnömatik, hidrolik, otomat makine ve güç motorları, bağlantı parça ve aksamlarını üretmek, alımını, satımını, ithalat ve ihracatını yapmak tamir ve montaj servisini kurmak ve işletmek, devretmek, devralmak.
Her türlü orman ürünlerinin; ham, mamul, yarı mamul olarak yurtiçinden ve yurtdışından temin edilmesi, bunların işlenmesi, yarı mamul veya mamul haline getirilerek veya işlenmeden yurtiçine ve yurtdışına satılması, pazarlanması.
Şirket her türlü orman ürünleri ile bu ürünlerden sanayi yolu ile elde edilen kereste, tomruk imalatı, alım, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatı ve bunların mamul ürünleri mdf, yonga levhaları ve sunta alım, satımı, ithalat ve ihracatı.
Her nevi parke, sunta, duralit gibi ürünlerin imali, bunların üretiminde kullanılan her türlü maddelerin alımı ve satımını yapmak.
Her türlü kağıt, mukavva, karton, kereste, mobilya, ahşap ürünleri imali, alım satımı, ithali ve ihracı.
Orman ürünlerine dayalı üretimlerini gerçekleştirebilme amacı ile tomruk ve parke işleme tesisleri imalathaneler, tesisler, fabrikalar, fırınlama tesisleri, depolar kurmak, kurulmuşları kiralamak, kuracağı tesislerde ihtiyaç duyulacak her cins ve nevideki makine araç ve gereçleri gerek yurt içinden gerekse yurtdışından almak.
Yün, pamuk, ipek, suni ve sentetik elyaf ve benzeri maddelerden mamul tekstil
taahhütlere girmek, taahhütleri yerine getirmek, taahhütleri başkalarına devir etmek kiraya vermek, kiralamak ve işletmek işlettirmek. Saat, bijuteri, kozmetik ürünleri, antika eşya, değerli taş, cam, kristal, plastik, kağıt, matbaacılık ve matbaa ürünleri kırtasiye, okul malzemeleri, oyuncak ticaretini yapar, alır, satar, ithal eder ve ihracatını yapar. Her türlü temizlik maddeleri almak, satmak, üretmek, ithalat ve ihracatını yapmak.
Şirket her türlü deniz, hava ve kara taşıtlarıyla şehir içi, şehirler arası ve uluslar arası emtia, eşya ve yolcu taşımacılığı, yük taşımacılığı, kargo taşımacılığı, kurum ve kuruluşların personel servisçiliği, öğrenci servisçiliği, nakliye komisyonculuğunu ve turizm hizmetleri yapmak. Bunların her türlü ihalelerine iştirak etmek ve taahhüt işleri deruhte etmek. Şirketin kendi ürettiği veya başka firmalar tarafından üretilen malların yurtiçi ve yurtdışı dağıtılması, bunlarla ilgili olarak dağıtım ağı kurulması, gerekli araç ve gereçlerin alınması, kiralanması, ithal edilmesi. Dağıtım ve nakliye sektörü ile ilgili olarak acentelikler, bayilikler alabilir, bayilikler verebilir.
Elektrik ve Elektronik sanayiinin gerektirdiği bilcümle yatırım, tasarruf, ve faaliyetlerde bulunmak her türlü elektrik ve elektronik malzemelerin, elektronik ürünlerin, elektronik devre kapayıcılarının, elektronik devre açıcılarının, dirençlerin, elektronik paketlerin, elektronik kumanda cihazlarının, elektronik cihazların, elektronik cihaz ve aksamlarının imal ,alım satımı, ithal ve ihracı, toptan veya perakende pazarlanması, dış ticareti, elektronik cihaz ve aletlerinin bakım ,onarım, tamir ve servis hizmetlerinin sunulması, Her türlü elektrik, aydınlatma, aksesuar, ev aksesuarları ile ilgili malların alımı,satımı, imalatı, ithalatı ve ihracatını yapar. Elektrik ve Elektronik sektörü ile ilgili her türlü kamu ve özel sektör ihalelerine girebilir, iş alabilir, devredebilir ve yapabilir.
Endüstriyel elektronik, elektro mekanik ve otomasyon kontrol cihazlarının üretimi, alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak,
Mikro bilgisayar cihazlarının ve yan ürünlerinin alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak,
Bilgisayar teknolojisine bağlı basılı eserlerin, programların, yazılım, eğitim ve öğretim araçlarının alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak,
Bilgisayar kontrollü oyun makinelerinin yer aldığı oyun salonları açmak ve işletmeciliğini yapmak,
Her nevi elektronik yedek parça üretimi alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak,
Radyo, TV, video, buzdolabı, çamaşır makinesi, çeşitli elektronik ve elektrikli ev eşyaları, elektro akustik araçlar ve aygıtlar, haberleşme araçları, elektronik her çeşit endüstriyel araçlar ile profesyonel elektronik ve elektrikli
ürünlerinin alımı, satımı, imalatı, ithalatı ve ihracatını yapmak.
Her türlü ipek,pamuk, yün,sentetik tabi elyaflardan ve diğer ipliklerden mamul örme ve dokuma kumaşların imalini, ithalatını, ihracatını, toptan ve perakende dahili ticaretini ve pazarlamasını yapmak.
Her türlü konfeksiyon ürünü kot, pantolon, blucin, eşofman, gömlek, ceket, palto, etek, kazak, kravat gibi giyim eşyasının ihracı, ithali, toptan ve perakende dahili ticaret ve pazarlamasını yapmak. Kreasyonlar hazırlamak, defileler düzenlemek, bayilik, acentelik, mümessillik almak vermek, bu işlerle ilgili atölyeler, fabrikalar kurmak, mağazalar açmak.
Her türlü deri, suni deri, çanta, valiz, imalatı alım satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak.
Şirketin işleri için iç ve dış piyasalardan uzun orta ve kısa vadeli ikrazlar akdetmek, kredi temin etmek, emval ve kefalet kredileri, emtia akreditif yatırım kredileri, açık krediler, esham ve tahvilat üzerine avans kredileri temin etmek. Her türlü teşvik uygulamalarından istifade edebilir. Hisse Senedi, tahvil alabilir satabilir.
Şirket konularına giren sınai ve ticari yatırımlarda bulunmak, ihalelere girmek,
Şirket amacını gerçekleştirilebilmesi için her türlü mali, ticari, sınai, idari tasarruf ve faaliyetlerde bulunmak;
Şirket konuları içine giren işleri yapan hakiki ve hükmi şahıslarla şirket teşkili ortak girişim ve konsorsiyumlarda bulunmak. Mevcut ticari işletmelere iştirak etmek ve iştirakleri devir ve ferağ etmek,
Şirketin amacına ulaşabilmesi için lüzumlu makine ve tesisler ile gayrimenkulleri almak, satmak, iktisap etmek, devir ve ferağ etmek. Bunları kiraya vermek, kiraya almak, gayrimenkuller üzerinde irtifak, intifa, sükna gayrimenkul mükellefiyeti kat mülkiyeti, kat irtifakı, ipotek almak ve ipotek vermek. Şirket için depo, satış mağazaları ve idare binaları inşa edebilir.
Şirketin amacı ile ilgili olarak marka, ihtira beratı, ustalık (knowhow) ve diğer sınai mülkiyet haklarını iktisap etmek, devir ve ferağ etmek ve bunlar üzerinde lisans anlaşmaları yapmak.
Şirketin amacı ile ilgili olarak şirketin ve üçüncü şahısların borçlarını ve alacaklarını temin için ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları vermek
,ipotek,rehin,kefalet ve diğer teminatlar almak.
Şirket işleri için gerekli taşıtları (gemiler dahil) iktisap etmek ,devir etmek ve bunlar üzerinde ayni ve şahsi tasarruflarda bulunmak.
Yukarıda gösterilen muamelelerden ileride şirket için faydalı olabilecek işlere girişebilmek, istendiği takdirde ortaklar kurulunun teklifi üzerine bu yolda karar alındıktan sonra şirket dilediği işleri yapabilecektir.
Şirketin Merkezi: Madde 4-
Şirketin merkezi İstanbul Bağcılar' dır. Adresi Mahmutbey Mahallesi İstoç 4. Ada No: 29 dur. Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır
Süre: Madde 5-
Şirketin süresi, kuruluşundan itibaren (99) yıldır. Bu süre şirket sözleşmesini değiştirmek suretiyle uzatılıp kısaltılabilir.
Sermaye: Madde 6-
Şirketin sermayesi 1.000 paya ayrılmış 100.000,00 Türk Lira olup bunun,
500 paya karşılık olan 50.000,00 Türk Lirası Mehmetarif Seydagil
500 paya karşılık olan 50.000,00 Türk Lirası Türk Lirası Mehdi Kardoğan
tarafından tamamen taahhüt edilmiş ve nakden taahhüt edilen esas sermaye paylarının itibari değerlerinin ¼’ ü şirketin tescilinden önce ödenmiş olup, geri kalan 3/4 ü ise genel kurulun alacağı kararlara göre şirketin tescilini izleyen yirmidört ay içinde ödenecektir. Bu husustaki ilanlar şirket sözleşmesinin (7.) maddesine göre yapılır.
İlan:
Madde 7-
Şirkete ait ilanlar TTK 576/1- e,617/2,617/3' e göre ve Genel Kurul dan 10 gün önce yapılır.
Şirketin idaresi: Madde 8-
Şirketin işleri ve işlemleri genel kurul tarafından seçilecek bir veya birkaç müdür tarafından yürütülür.
İlk 10 yıl için Mehmetarif Seydagil ve Mehdi Kardoğan şirket müdürü olarak seçilmişlerdir.
Temsil: Madde 9-
Şirketi müdürler temsil ederler. Şirket ortakları Mehmetarif Seydagil ve Mehdi Kardoğan münferit imzaları ile şirketin yönetim hakkına ve şirketi temsil ve ilzama yetkilidirler. Şirketi ilzam edecek imzalar genel kurul tarafından tespit, tescil ve ilan olunur.
Hesap Dönemi: Madde 10-
Şirketin hesap yılı Ocak ayının birinci günü başlar ve Aralık ayının 31. günü sona erer. Yalnız ilk hesap yılı şirketin kesin surette
kurulduğu tarihten başlayarak Aralık ayının sonuncu günü biter.
Karın Tespiti Ve Dağıtımı:
Madde 11-
Şirketin net dönem karı yapılmış her çeşit masrafların
çıkarılmasından sonra kalan miktardır. Net dönem kârından her yıl %5 genel kanuni yedek akçe ayrılır; kalan miktar, genel kurul kararı ile pay sahiplerine kar payı olarak dağıtılır. Kar payı, esas sermaye payının itibari değerine, yerine getirilen ek ödeme yükümlülüğünün tutarı eklenmek suretiyle oluşacak toplam miktara oranla hesaplanır.
Yedek Akçe
Madde 12-
Genel kanuni yedek akçe ödenmiş sermayenin %20 sine ulaşıncaya kadar ayrılır. Bu miktarın azalması: halinde yeniden genel kanuni yedek akçe ayrılmaya devam olunur.
Genel kanuni yedek akçe ile bu sözleşme hükümlerine göre ayrılması gereken miktar net dönem karından ayrılmadıkça pay sahiplerine kar dağıtılamaz.
Şirket sözleşmesi ile yıllık karın %5'inden fazla ve ödenmiş sermayenin %20'sini aşabilecek tutarda yedek akçe ayrılması belirlenebilir. Şirket sözleşmesi ile başka yedek akçe ayrılması da öngörülebilir ve bunların özgülenme amacıyla harcanma yolları ve şartları belirlenebilir. (Madde 521)
Kanuni Hükümler:
Madde 13-
Bu ana sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanununun hükümleri uygulanır.
Kurucunun Adı ve Soyadı
Mehmetarif Seyadagil imza
Mehdi Kardoğan imza  
 
02.05.2015, 11:13,
#3
RE: YENİ TTKya Göre kurulmuş Anonim ve limited şirket sözleşmeleri
İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğünden
Sicil Numarası: 827750
Ticaret Unvanı SULTANTEPE YAYINCILIK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Ticari İkametgahı:İstanbul
Ümraniye İnkılap Mah.Küçüksu Cad. Parıltı Sok.No.l8/A
Ticari Merkezi ile sicil numarası ve unvanı yukarıda yazılı ve 24.07.2012 tarihinden beri kurulmuş olan limited şirketin Üsküdar 16.noterliğinin
23.07.2012 tarih ve 26984 sayı ile onaylı esas mukavelesinin tescil ve ilanı istenmiş olmakla 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak ve
müdürlüğümüzdeki vesikalara dayanılarak 24.07.2012 tarihinde tescil edildiği ilan olunur.

Sultantepe Yayıncılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sözleşmesi

Kuruluş:
Madde 1-
Aşağıdaki adları, soyadları, yerleşim yeri ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir Limited Şirket kurulmuştur.
Sıra No 1-
Kurucunun Adı ve Soyadı 
Ömer Faruk Demireşik
Yerleşim Yeri
Armağanevler Mahallesi Havuz Sokak No: 162/10 Ümraniye/İstanbul Uyruğu T.C.
T.C. Kimlik No 32422244700 
Sıra No 2-
Kurucunun Adı ve Soyadı 
Cuma Şahin
Yerleşim Yeri 
Safa Mahallesi Sürpriz Sokak No: 15/11 Sancaktepe/İstanbul Uyruğu T.C.
T.C. Kimlik No 33901619798


Unvan:
Madde 2-
Şirketin unvanı Sultantepe Yayıncılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'dir.
Amaç Ve Konu:
Madde 3-
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır.
- Her türlü kitap, dergi, mecmua, sesli ve görüntülü Cd-Dvd imalatı yapmak, toptan ve perakende almak satmak, ithalat ve ihracatını yapmak, yaptırmak. Bunlar için gerekli resmi kurum ve kuruluşlardan her türlü izin ve belgeleri almak, yazar ve eser sahipleri ile telif sözleşmeleri yapmak. Eserler üzerinde her türlü basın, yayın, sesli görüntülü, radyo, tv, vb. kuruluşlarda yayın hakkına sahip olmak.
- Televizyon, radyo, basın, yayın, sinema, mecmua, dergi, afiş, elektrik ve elektronik her nevi teknik cihaz, internet üzerinden reklamcılık yapmak, bunun için gerekli olan stüdyolar, tasarım atölyeleri kurmak, film reji, yazılı, sesli, ışıklı ve görüntülü tanıtım ve ilan işlerini yapmak ve yaptırmak.
- İnternet üzerinden reklam hizmetleri, elektronik ticaret (e- ticaret) yapmak. Telif ve patent hakları elde etmek. Şirket reklam amacı ile internet tasarımı ve sayfalarının, reklam mail kutularının hazırlanmak, firma isim ve tescili ve internet üzerinde alan bulundurmak, yayın yapmak, internet sunucularını kurmak, kiralamak, internet üzerinde erişimi sağlamak.
- Reklam amacı ile ışıklı veya ışıksız tabelalar ile eşantiyon hediyelik eşya ve plaket gibi malzemeler üzerinde şekil ve yazıların yapımı biçimindeki işlerin tamamını yapmak. Bu amacını gerçekleştirmek için gerekli logoları hazırlamak, ticari yatırımlar yapmak.
- Ticari ve gayri ticari ilan ve reklamları almak. Bu ilan ve reklamları araçlar üzerinde yayınlatmak veya yayınlattırmak. İlan ve reklamlara ait dokümanları, filmleri, teyp, CD, video kaset, fotoğraf, slayt, kitap, dergi, gazete, broşür, katalog, harita, tabela, pano, afiş gibi ışıklı ışıksız her türlü ilan ve reklam işlerini almak, yapmak veya başkalarına yaptırmak.
- Bilumum reklam, tanıtım ve promosyon hizmetleri vermek. Reklam ve tanıtım ajanslığı yapmak, yerli ve yabancı radyo, televizyon ve yazılı medya kuruluşları ile reklam anlaşmaları yapmak, radyo, televizyon ve sinema reklamları için ses ve film kayıtları, grafik ve animasyon tasarımları yapmak veya yaptırmak.
Matbaacılık, yayıncılık, ambalaj, ofset baskı faaliyetlerinde bulunmak, her türlü basım işlerini yapmak, resmi anlaşmalar yaparak anlaşmalı matbaa hizmetlerini vermek.
- Kağıt ve matbaa ve kırtasiye ile ilgili malzemenin ithalatını, ihracatını, alım satımı yapmak, yaptırmak.
- Yurt içinde ve yurt dışında her türlü haber ajanslığı, televizyon yayını yapmak gazete basmak,
- Kırtasiyelerde satılması mutad olan her nevi okul malzemesinin, iş yeri için gerekli faks, fotokopi makinesi, ozalit, teksir makineleri, hesap makinesi, yazar kasa, yazıcı ve benzeri gibi mekanik elektronik büro malzemelerini almak, satmak, kiralamak, tamir ve servis bakım işçiliğini yapmak, yaptırmak.
- Her derecede okulların ihtiyacı olan okul malzemelerini imal etmek, satmak, bayiliğini yapmak.
- Kurşun kalem, tükenmez kalem, dolma kalem, silgi, cetvel, pergel, ataç, uhu, mürekkep, şeffaf bant koli bandı, pastel boya, kuru boya, sulu boya, keçeli kalem, raptiye, defter, cep ve not defterleri ve bilumum kırtasiye malzemelerini almak, satmak, ithalatını ihracatını ve dahili ticaretini yapmak, yaptırmak.
- Metal, ahşap, cam, seramik, porselen, taş, mum, plastik, kağıt, polyester, bez ve deriden mamul olmak üzere her türlü turistik ve hediyelik eşya imalatı, alım satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak, yaptırmak.
- Her türlü promosyon ürünleri toptan ve perakende alım satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak, yaptırmak.
- Her türlü oyuncaklar, alımı, satımı, pazarlaması, ithali, ihracı ve dahili ticaretini yapmak, yaptırmak.
- Her türlü elektronik ve mekanik oyuncak imal etmek bu amaçla fabrikalar ve tesisler kurmak.
- Her türlü eski ve antika eşyalar, el sanatları eserleri, heykeller, tablolar, hat sanatı ile ilgili yapıtlar, el yazması eserlerin müzayedesi, dekorasyonu alım ve satımını yapmak, yaptırmak.
- Şirketin amacına ulaşabilmesi için yurt içinden, yurt dışından her türlü krediler, emval kefalet kredileri, senet üzerine avans kredilerinin alınması, aracılık yapmak kaydı ile kullanılması,
- Şirketin konusu ile ilgili her türlü gayrimenkuller, menkul mallar, konusu ile ilgili motorlu kara nakil vasıtaları ile makine ve tesislerin alınması, satılması, kiraya verilmesi, kiraya alınması, gayrimenkuller üzerinde aracılık yapmamak kaydı ile her türlü ayni ve şahsi hakların tesis ve tecili, tasarruflarında bulunulması,
- Şirketin lüzumlu borç ve alacaklarını, kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatının temin için şirketin lehinde veya aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri, alacak ipotekleri, teminat ipotekleri, kefalet ipotekleri alınması, verilmesi, her türlü teminat ve kefaletlerin verilmesi, alınması, ;ticari işletme rehini akdedilmesi,
- Şirketin konusu ile ilgili her türlü markaların, ihtira hakları ve beratlarının, ruhsatnamelerin, ustalık haklarının, ticaret unvanlarının, brövelerini almak, satmak, kiraya almak, kiraya vermek,
- Gerek 6224 sayılı yabancı sermayeyi teşvik kanunu gerekse sonradan çıkarılan kanun hükmünde kararname, yönetmelik hükümlerine göre şirketin faaliyet konularına giren işleri yapan gerçek ve tüzel kişiler ile şirket teşkili ortak girişimlerde bulunmak mevcut ticari işletmelere iştirak etmek,
- Şirket konuları ile ilgili yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle işbirliği yaparak yeni şirketler kurmak, yurt içinde ve yurt dışında kurulmuş şirketlere iştirak etmek,
- Şirket konuları ile ilgili faaliyetleri için faydalı know-how izin, ruhsatname, ihtira beratları, lisans, imtiyaz, marka ve emsali gibi hakları istihsal ve iktisab etmek veya üçüncü şahıslara kısmen yada tamamen kiralamak, devir etmek, başkalarına ait olanların devrini almak,
- Şirket kuracağı tesisler için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumları ile yerli ve yabancı işletmelerden temin etmek ve bunlar için her türlü tasarruflarda bulunmak,
- Şirket konusu ile ilgili resmi ve özel kuruluşların açacağı her türlü ihalelere gerekli şartları yerine getirerek girmek,
Yukarıda gösterilen konulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde ortaklar kurulunca karar alındıktan sonra şirket bu işleri yapabilir. Ana sözleşme değişikliği niteliğinde olan iş bu kararın uygulanması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığından izin alacaktır.
Şirketin Merkezi:
Madde 4-
Şirketin merkezi Ümraniye/İstanbul' dur. Adresi İnkilap Mahallesi Küçüksu Caddesi Parıltı Sokak No:18/A Ümraniye/İstanbul' dur. Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır.
Süre:
Madde 5-
Şirketin süresi, kuruluşundan itibaren 99 yıldır. Bu süre şirket sözleşmesini değiştirmek suretiyle uzatılıp kısaltılabilir.
Sermaye:
Madde 6-
Şirketin sermayesi 200 paya ayrılmış 20.000 Türk Lira olup, bunun;
150 paya karşılık olan 15.000 Türk Lirası Ömer Faruk Demireşik
50 paya karşılık olan 5.000 Türk Lirası Cuma Şahin
tarafından tamamen taahhüt edilmiş ve nakden taahhüt edilen esas sermaye paylarının itibari değerlerinin 1/4 ü şirketin tescilinden önce ödenmiş olup, geri kalan 3/4'ü ise genel kurulun alacağı kararlara göre şirketin tescilini izleyen yirmidört ay içinde ödenecektir. Bu husustaki ilanlar şirket sözleşmesinin ilan maddesi uyarınca yapılır.


İlan:
Madde 7-
Şirkete ait ilanlar TTK'nın 35.maddesinin 4.fıkrası hükmü saklı kalmak kaydı ile şirket merkezinin bulunduğu yerde çıkan bir gazete ile en az onbeş gün önce yapılır.
Genel kurul toplantılarına ilişkin ilanların toplantı gününden en az on gün önce Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ve internet sitesi açma yükümlülüğü varsa internet sitesinde de yapılması zorunludur. ( TTK 617/2, 617/3)
Şirketin idaresi: 
Madde 8-
Şirketin işleri ve işlemleri genel kurul tarafından seçilecek bir veya birkaç müdür tarafından yürütülür.
İlk 10 yıl için Ömer Faruk Demireşik ve Cuma Şahin şirket müdürü olarak seçilmiştir.

Temsil: 
Madde 9-
Şirketi müdürler temsil ederler. Şirketi ilzam edecek imzalar genel kurul tarafından tespit, tescil ve ilan olunur. Şirketi şirket müdürleri Ömer Faruk Demireşik ve Cuma Şahin atacakları münferit imzalar ile şirketi en geniş alanda temsil ve ilzam etmelerine karar verilmiştir.
Hesap Dönemi: 
Madde 10-
Şirketin hesap yılı Ocak ayının birinci günü başlar ve Aralık ayının 31. günü sona erer. Yalnız ilk hesap yılı şirketin kesin surette kurulduğu tarihten başlayarak Aralık ayının sonuncu günü biter.
Karın Tespiti Ve Dağıtımı:
Madde 11-
Şirketin net dönem karı yapılmış her çeşit masrafların
çıkarılmasından sonra kalan miktardır. Net dönem kârından her yıl %5 genel kanuni yedek akçe ayrılır; kalan miktar, genel kurul kararı ile pay sahiplerine kar payı olarak dağıtılır. Kar payı, esas sermaye payının itibari değerine, yerine getirilen ek ödeme yükümlülüğünün tutarı eklenmek suretiyle oluşacak toplam miktara oranla hesaplanır.
Yedek Akçe 
Madde 12-
Genel kanuni yedek akçe ödenmiş sermayenin %20 sine ulaşıncaya kadar ayrılır. Bu miktarın azalması halinde yeniden genel kanuni yedek akçe ayrılmaya devam olunur.
Genel kanuni yedek akçe ile bu sözleşme hükümlerine göre ayrılması gereken miktar net dönem karından ayrılmadıkça pay sahiplerine kar dağıtılamaz.
Kanuni Hükümler: 
Madde 13-
Bu ana sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanununun hükümleri uygulanır.
Kurucunun Adı ve Soyadı - İmzası

Ömer Faruk Demireşik 
imza 05327971696 



Cuma Şahin 
imza 05388202336  
 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  şirket aktifine kayıtlı hurda araç satışı kdv oranı Ahmet Barlak 0 2,661 21.01.2022, 10:39
Son Yorum: Ahmet Barlak
  BAKANLAR KURULU İZNİ OLMADAN BELEDİYELER YOLCU TAŞIMA İŞİ İLE İLGİLİ NASIL ŞİRKET KUR Muradiye Karabulut 2 18,249 11.07.2019, 08:06
Son Yorum: Ahmet Barlak
  Anonim Şirket Kuranların KURUCU ORTAKLAR VE YÖNETİM Sosyal Güvenliği Nasıl Yapılmalı Ahmet Barlak 0 5,953 13.05.2019, 08:55
Son Yorum: Ahmet Barlak
  Limited şirket kuruluş masrafları Ahmet Barlak 0 7,291 05.01.2019, 16:00
Son Yorum: Ahmet Barlak
  Gerçek usulde bilanço usulüne göre defter tutanların ticaret sanayi odasına kayıt olm Ahmet Barlak 0 8,116 31.01.2018, 20:05
Son Yorum: Ahmet Barlak

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: 'mybb_threadviews' (errno: 2)
Query:
INSERT INTO mybb_threadviews (tid) VALUES('348')