YENİ TTKya Göre kurulmuş Anonim ve limited şirket sözleşmeleri
TEK KİŞİLİK ANONİM ŞİRKET ANA SÖZLEŞMESİ
İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğünden
Sicil Numarası : 827635
Ticaret Unvanı ROFA TEMİZ VE
YENİLENEBİLİR ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ
Ticari İkametgahı : İstanbul Bakırköy Yeşilköy İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Al Blok N.272 Kat:7
Ticari Merkezi ile sicil numarası ve unvanı yukarıda yazılı ve 24.07.2012 tarihinden beri kurulmuş olan anonim şirketin Bakırköy 33.noterliğinden
20.07.2012 tarih ve 44219 sayı ile onaylı esas mukavelesinin tescil ve ilanı istenmiş olmakla, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak ve
müdürlüğümüzdeki vesikalara dayanılarak 24.07.2012 tarihinde tescil edildiği ilan olunur.
Rofa Temiz Ve Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi Ana Sözleşmesi
Kuruluş:
Madde 1
Aşağıda adları, soyadları, yerleşim yerleri ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir anonim şirket kurulmuştur.
Sıra no 1
Kurucunun Adı ve Soyadı Osman Karadeniz
Yerleşim Yeri Başakşehir Mah. Anafartalar Cad. 2T/20 Başakşehir/İstanbul ,
Uyruğu T.C.
T.C. Kimlik No 56992394030
Şirketin Unvanı:
Madde 2-
Şirke tin unvanı "Rofa Temiz ve Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi"dir.
Amaç Ve Konu
Madde 3-
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır:
1. Elektrik enerjisi üretmek amacıyla her türlü tesisi kurmak işletmeye almak, devralma, kiralamak, kiraya vermek.
2. Üretilen elektrik enerjisi ve/veya kapasiteyi totan satış lisansı sahibi tüzel kişilere, perakende lisansı sahibi tüzel kişilere ve serbest tüketicilere ikili anlaşmalar yoluyla satmak.
3. Kontrol oluşturmaksızın kurulmuş ve va kurulacak dağıtım şirketleri ile iştirak ilişkisine girmek.
4. Rüzgar, Hidroelektrik, Jeotermal ve Güneşle faaliyet gösteren yenilenebilir enerji sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak projelendirilmesi ve imalatının ithalat ve ihracatını yapmak.
5- Elektrik ve ısı santralleri için kömür hazırlama, Filtre ve desülfırizason sistem ve ünitelerinin imalatını, iç ve dış ticaretini yapmak.
6- Elektrik ve ısı üretimine ilişkin buhar tribünleri, gaz tribünleri, buhar kazanları, motorlar, jeneratörler, doğal gaz veya fuel- oil ve kömürle çalışan elektrik-ısı santralleri, enerji enstrümanları, filtreler, ısı geri kazanım ünitelerinin imalatını, iç ve dış ticaretin yapmak.
7- Her türlü biyolojik ve kimyasal arıtma tesislerinin, atıkların geri kazanım ünitelerinin projelendirilmesi.
8- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan gerekli lisans alınarak enerji kaynaklarının üretim tesislerinde elektrik enerjisine dönüştürülmesi için üretim tesisi kurulması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitenin müşterilere satışını yapmak.
9- Yer altı ve yer üstü maden ve tabii kaynakların mevcut kanunlara uygun olarak çıkartılması, işletilmesi, satın alınması ve kiraya verilmesi.
10- Maden arama ruhsatnamesi almak maden aramak, işletme hakkı talep etmek, işletme ruhsatnamesi ve işletme imtiyazı olmak, devri kabil maden haklarını devir almak.
11- İlgili mevzuata riayet etmek koşulu ile her türlü maden, mermer, taş, kireç kil kömür ocakları işletmeciliği yapmak.
12- İlgili mevzuata riayet etmek koşu u ile şirket endüstriyel ham maddeleri, kil grupları, kölen, diaomit, feldispot, kuars ve kuarsitler, talk, profılit, boroks, kalsit ve maden kapsamına giren tüm ürünlerin aranması, çıkartılması, işlemi esi, alımı satımı, ithalat ve ihracatını gerçekleştirmek.
13- Kok kömürü, mangal kömürü, linyit kömürü alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak
14- Maden işletmeleri ve maden sanayi tesisleri kurmak.
15- Madencilik ile ilgili makine, yedek parça, teçhizat ve tesisatın üretimi, alımı, satımı, pazarlaması ithalat ve ihracatını yapmak.
16- Maden cevherini satın almak, işletmek, zenginleştirmek, maden cevherinden mamul ve yarı mamul maddeler imal etmek, ham, yarı mamul ve mamul maden cevherinin üretimi, alımı, satımı, pazarlaması ithalat ve ihracatını yapmak.
17- Petrol aramak ve tüm faaliyetleri ile ilgili tesisler kurmak ve işletmek.
18- Her türlü bilgisayar donanımı içine işlenmiş yazılımları, işletim sistemi yazılımlarının, uygulama yazılımlarının, veritabanı,: verimlilik artıran yazılımların, multi medya (çoklu ortam) yazılım ürünü ve benzeri sair her türlü yazılımın üretimi, geliştirilmesi, işlenmesi, çoğaltılması, her türlü fiziki ve elektronik ortamda yayılması.
19- Gerek üretilen, geliştirilen gerekse kullanma lisansı alınıp
satılan, gerekse ithal ihraç edilen, pazarlanan, yazılımları öğretmek veya kullanıcı ve bilgisayar personelinin eğitimi konusunda her türlü teknik destek, eğitimi teknik servis faaliyetleri gibi yazılım ve donanım için satış öncesi ve sonrası her türlü hizmeti yapmak, yürütmek.
20- Her türlü bilgisayar yazılım ürünleri, bilgisayar, bilişim, iletişim, elektronik iletişim ortamı, internet, çoklu ortam (multi medya) ürünleri alanlarında, mühendislik, mimarlık müşavirlik, etüt, proje, fizibilite çalışmaları yapmak ; her türlü destek, tamir, servis montaj hizmetlerini yürütmek, gerektiğinde bunlarla ilgili teknik servis kurmak, sistem çözümleme, bilgisayar teknolojisini geliştirme hizmetleri üretmek, pazarlamasını yapmak; aynı hizmetleri internet üzerinde de vermek, satmak, pazarlamasını yapmak.
21- Gerekli yasal prosedürler yerine getirildikten sonra, internet Servis Sağlayıcısı bir firma olarak faaliyet göstermek, internet son kullanıcısına internet servis sağlama hizmeti sunmak, satmak, fatura kesmek veya internet Hosting hizmeti sağlayıcısı olarak müşterilerine bu hizmeti sunmak, satmak, fatura kesmek, veya internet üzerinden elektronik hizmet yapmak, elektronik ticaret hizmetlerini son kullanıcılara sunmak.
22- Her türlü analog ve digital donanım ürünlerin, bilgisayar (donanım), bilgisayar yan ürünü, yan donanım birimleri her türlü bilişim ve otomasyon sistemleri, her türlü ev, büro, işyeri iletişim donanım ve malzemeleri, her türlü elektronik araç-gereç ile bunların yedek parçalarının, her türlü bilgisayar tüketim ve sarf malzemelerinin, her türlü endüstriyel elektronik ve bilgisayar cihaz ve aletleri ile laboratuar malzemelerinin ve bunlara ait yedek parça ve aksesuar ve sarf malzemelerinin, endüstriyel ve tıbbi laboratuarlarda kullanılan her türlü analitik cihazlar, ölçü, ayar ve kontrol alet ve cihazlarının, her türlü işyerinde kullanılan bilgisayarlı veya bilgisayarsız elektronik donanım ürününün, yan ürününün, sarf malzemesinin imali, ihraç ve ithali, alım-satımı, pazarlanması faaliyeti yapmak.
23- Bilişim hizmetlerini sağlamak için gerekli olabilecek her türlü donanımın alımı, satımı, ithali, ihracatı, dağıtımını yapmak.
24- Her çeşit cep ve mobil telefonları, telefon santralleri, telsiz haberleşme cihazları ve bunların yedek parça ve aksesuarlarının alımı, satımı, mamul, bakım ve onarımını, ithalatını, ihracatını ve iç ticaretini, pazarlamasını, bayiliğini, distribütörlüğünü ve mümessilliğini yapmak.
25- Faaliyetleri ile ilgili yurt ve dışında paket, zarf ve kargo taşımacılığı yapmak; araçlı, araçsız kurye hizmeti vermek.
26- Şirket başlıca bakliyat türü olan kırmızı ve yeşil mercimek, her türlü kuru fasulye, nohut ve nohuttan mamul leblebi, pirinç, bulgur ürünlerinin alımı, satımı,
ithalatı, ihracatı, pazarlaması ve dağıtımını yapmak.
27- Her türlü bakliyat, hububat ve her türlü tarım ürünlerinin, alımı, satımı, ithalatı, ihracatı, pazarlaması ve dağıtımını yapmak.
28- Her nevi kuru ve yaş soğan, patates, sarımsak ürünlerinin ithalatı ve ihracatını yapmak.
29- Her türlü zirai ve ticari amaçlarla kullanılan organik ve in organik kimyasal maddelerin alım satım, ithalat ihracat, komisyonunu, dağıtım ve pazarlamasını yapmak.
30- Suni gübre imali, alımı, satımı, toptan ve perakende pazarlama, dağıtımını yapmak.
31- Seralar kurmak bu seralarda meyve, sebze, çiçek ve her türlü süs bitkileri yetiştirmek.
32- Her nevi tarım ve iş makinelerinin alım-satım, ithalat ve ihracatını yapmak.
33- Her nevi tarım ve iş makineleri, traktör, biçer döver ve ekipmanlarına ait mekanik, elektronik ve elektro mekanik cinsten yedek parçaların alım- satım, ithalat ve ihracatını yapmak.
34- Faaliyet konuları ile ilgili olarak, acenteler, mümessillikler, şubeler açmak ve pazarlamacılık faaliyetinde bulunmak. Faaliyet konuları ile ilgili olarak yurtiçi ve yurtdışında makine ve ekipman kiralamak satın almak ve satmak Faaliyet konuları ile ilgili olarak tesisleri kiralamak, satın almak, satmak ve işletmek. Faaliyet konuları ile ilgili olarak her türlü menkul ve gayrimenkul mal ve araç edinmek, bunları işletmek, satın almak, satmak, ipotek almak ve vermek, gayrimenkule müteallik, tevhit, ifraz, terk, irtifak hakkı tesisi ve benzeri tüm işlemleri yapmak. Şirketin leh ve aleyhine ayni haklar tesis etmek.
35- Kendi ihtiyacı için para temini amacıyla yerli veya yabancı şirket ve bankalardan uzun, orta ve kısa vadeli krediler almak, müşterek borçlu ve müteselsil kefil olmak veya yalnızca kefil olmak yurt içinden yurtdışından her türlü krediler, emval kefalet kredileri, senet üzerine avans kredilerinin alınması aracılık yapmak kaydı ile kullanılması;
36- Faaliyet konuları ile ilgili olarak yerli veya yabancı şirketler ile anlaşmalar yapıp, yurtiçi ve yurtdışında ihalelere girmek ve taahhütte bulunmak, kurucu olarak katıldığı ve iştirak ettiği mevcut veya kurulacak şirketlerin idare ve teknik organizasyonlarını sağlamak. Faaliyet konusu ile ilgili yurtiçinde ve yurtdışında yerli ve yabancı şahıs şirketleri, sermaye şirketleri, adi şirket ve gerçek kişilerle yabancı sermayeli şirketler, adi ortaklıklar ve iş ortaklıkları kurmak, kurulmuş ortaklıklara katılmak.
Şirketin Merkezi
Merkez:
Madde 4:
"Şirketin merkezi İstanbul'dadır. Adresi İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Al Blok No:272 Kat:7 Yeşilköy Bakırköy/İstanbul'dir. Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan
ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır. Şirket, yurt içinde ve yurt dışında şubeler, temsilcilikler, irtibat büroları açabilir.
Şirketin Süresi;
Madde 5-
Sirket'in kesin kuruluş tarihi tescil tarihidir. Şirket, süresiz olarak kurulmuştur. Ana sözleşme değiştirilmek suretiyle bu süre kısaltılabilir.
Sermaye Ve Hisse Senetlerinin Nevi:
Madde 6-
Şirketin sermayesi 100 000,00 (Yüzbin) Türk Lirası değerindedir. Bu sermaye, her biri 100,00 (Yüz) Türk Llirası değerinde 1000 (Bin) paya ayrılmıştır.
Bundan 1000 paya karşılık 100.000,00 Türk Lirası, Osman Karadeniz
tarafından tamamı taahhüt edilmiş ve nakden taahhüt edilen payların itibari değerlerinin 1/4 ü şirketin tescilinden önce ödenmiş olup, geri kalan 3/4ü ise yönetim kurulunun alacağı kararlara göre şirketin tescilini izleyen yirmidört ay içinde ödenecektir.
Bu husustaki ilanlar ana sözleşmenin ilan maddesi uyarınca yapılır.
Yönetim Kurulu Ve Süresi:
Madde 7
Şirketin işleri ile idaresi genel kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu Hükümleri çerçevesinde seçilecek 1 (bir) üyeden oluşan yönetim kurulu tarafından yürütülür.
İlk Yönetim Kurulu Üyesi olarak:
Osman Karadeniz
seçilmiştir. Yönetim kurulu üyeleri en çok 3 yıl için seçilebilirler. İlk yönetim kurulu üyeleri (3) yıl için seçilmişlerdir. Görev süresi sona eren yönetim kurulu üyeleri yeniden seçilebilirler.
Yönetim Kurulu üyeliğinin herhangi bir nedenle boşalması halinde Yönetim Kurulu ortaklar arasından Türk Ticaret Kanunu'nda belirtilen kanuni şartları haiz bir kimseyi geçici olarak bu yere üye seçer ve ilk Genel Kurul'un onayına sunar. Böylece seçilen üye eski üyenin süresini tamamlar.
Tüzel kişi ortakları temsilen Yönetim Kurulu'na seçilenlerin temsil ettiği tüzel kişi ile ilişkilerinin kesildiğini Şirket'e bildirmesi halinde veya tüzel kişinin yazılı istemi üzerine Yönetim Kurulu üyelik sıfatları düşer. Bu takdirde, Yönetim Kurulu ayni tüzel kişinin aday göstereceği ve kanuni şartları haiz bir kimseyi geçici üye olarak seçer.
Şirketin Temsili Ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Görev Dağılımı:
Madde 8-
Şirketin yönetimi ve dışarıya karşı temsili yönetim kuruluna aittir. Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için, bunların Şirketin unvanı altına konmuş ve Şirketi ilzama yetkili 56992394030 T.C. Kimlik Nolu Osman Karadeniz adlı kişinin imzasını taşıması gereklidir.
Genel Kurul:
Madde 9-
Genel Kurullar, olağan ve olağanüstü toplanırlar. Olağan genel kurul, şirketin hesap devresi sonundan itibaren 3 ay içinde ve senede en az bir defa; olağanüstü genel kurullar ise, Şirket işlerinin gerektirdiği hallerde ve zamanlarda toplanır.
Genel kurul toplantılarında, her pay sahibinin oy hakkı, sahip olduğu payların itibari değerleri toplamının, şirket sermayesinin itibari değerinin toplamına oranlanmasıyla hesaplanır. Pay sahibi genel kurul toplantılarına kendisi katılabileceği gibi pay sahibi olan veya olmayan bir temsilci de yollayabilir.
Şirket genel kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanununun 409.maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel kurul toplantıları ve bu toplantılardaki karar nisabı, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabidir.
Genel kurul, şirketin 'merkez adresinde veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde toplanır.
İlan:
Madde 10-
Şirkete ait ilanlar, Türk Ticaret Kanununun 35 inci maddesinin dördüncü fıkrası hükmü saklı kalmak kaydıyla şirket merkezinin bulunduğu yerde çıkan bir gazete ile en az onbeş gün önce yapılır. Mahallinde gazete yayınlanmadığı taktirde ilan en yakın yerdeki gazete ile yapılır.
Genel kurulun toplantıya çağırılmasına ait ilanlar Türk Ticaret Kanununun 414 maddesi hükmü gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az iki hafta önce yapılması zorunludur.
Hesap Dönemi:
Madde 11-
Şirket hesap yılı Ocak ayının birinci gününden başlar ve Aralık- ayının sonuncu günü sona erer. Fakat birinci hesap yılı Şirketin kesin olarak kurulduğu tarihten itibaren başlar ve o senenin aralık ayının sonuncu günü sona erer.
Karın Tespiti Ve Dağıtımı:
Madde 12-
Şirketin net dönem karı yapılmış herçeşit masrafların çıkarılmasından sonra kalan miktardır. Net dönem kârından her yıl %5 genel kanuni yedek akçe ayrılır; kalan miktarın %5'i pay
sahiplerine kar payı olarak dağıtılır. Kar payı, pay sahibinin esas sermaye payı için şirkete yaptığı ödemelerle orantılı olarak hesaplanır.
Net dönem karının geri kalan kısmı, genel kurulun tespit edeceği şekil ve surette dağıtılır. Pay sahiplerine yüzde beş oranında kar payı ödendikten sonra kardan pay alacak kişilere dağıtılacak toplam tutarın yüzde onu genel kanuni yedek akçeye eklenir.
Yedek Akçe:
Madde 13-
Şirket tarafından ayrılan ihtiyat akçeleri hakkında Türk Ticaret Kanununun 519 ila 523. maddeleri hükümleri uygulanır.
Kanuni Hükümler;
Madde 14-
Bu esas sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanunu hükümleri uygulanır.
Kurucular
Kurucunun Adı ve Soyadı İmza
Osman Karadeniz imza
|